Дипломска Церемонија 2015 година

На 23-ти септември 2015 година, во хотелот Александар Палас ,УАКС ја одржа 8-та  церемонија по повод  доделување дипломи за академската 2014/2015 година за дипломци и магистранти на УАКС.

Со оваа церемонија се означи моментот кога студентите го напуштаат  универзитетот  за да го продолжат  својот  понатамошен животен пат. Додипломските и постдипломските студенти , заедно со нивните семејства и пријатели, членови на бизнис заедницата , пријатели на УАКС и сл, беа присутни на дипломирањето на генерацијата 2015 година на студентите на УАКС .

285

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дипломска Церемонија 2014 година

7-та церемонија на доделување на дипломи за академската 2013/2014 година се одржа во хотел Александар Палас во Скопје. Ректорот на Универзитетот проф. д-р Марјан Бојаџиев им посака топло добродојде на сите присутни студенти . На церемонијата тој  ги претстави своите достигнување пред многубројната млада публика која е на прагот да успее во животот.

DSC_8966

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дипломска Церемонија 2013 година

На 11-ти септември 2013 година, се одржа церемонијата по повод  доделување на дипломи за академската 2012/2013 година. Церемонијата беше отворена од страна на деканката на Факултетот за деловна економија и прганизациони науки при УАКС, проф. д-р Никица Мојсоска Блажевски. Церемонијата беше затворена со говорот на студентот на генерација Марко Тодоровски.

gc7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дипломска Церемонија 2012 година

На 19-ти септември 2012 година, во хотел Александар Палас се одржа 5-тата церемонија по повод дипломирање на студентите на генерација 2011/2012 година. Студентите , заедно со нивните семејства и пријатели, членови на бизнис заедницата , пријатели на УАКС и сл, беа присутни на дипломирањето на генерацијата 2015 година на студентите на УАКС. Ректорот проф. д-р Марјан Бојаџиев го означи официјалниот почеток  на новата академска година.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дипломска Церемонија 2011 година

На 14-ти септември 2011 година во хотел Александар Палас се одржа церемонија по повод дипломирање на студентите на генерација 2010/2011 година. Дипломираните и Магистрираните студенти заедно со своите родители, пријатели , членови на бизнис заедницата беа почесни членови на церемониајта која беше отворена од страна на министерот за образование д-р Панче Кралев.

IMG_7481

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дипломска Церемонија 2010 година

Во хотел Александар Палас се одржа 3-тата церемонија по повод дипломирање на студентите на генерација 2009/2010 година. Студентите , заедно со нивните семејства и пријатели, членови на бизнис заедницата , пријатели на УАКС и сл, беа присутни сведоци на дипломирањето на генерацијата 2010 година на студентите на УАКС. Церемониајта беше отворена од страна на проф. д-р Венко Андоновски.

Venko Andonovski speech 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дипломска Церемонија 2009 година

Свеченоста по повод дипломирање и магистрирање на студентите се одржа на 9-ти септември 2009 година, во хотел Белви. Додипломските и постдипломските студенти, заедно со нивните семејства и пријатели, членови на бизнис заедницата , пријатели на УАКС и други, беа почесни членови вклучени на свеченоста која беше отворена од страна на д-р Луан  Старова, кој се обрати на учениците и го одржа својот говор.

IMG_8288

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дипломска Церемонија 2008 година

Првата УАКС свеченоста по повод дипломирање и магистрирање се одржа на 11-ти јуни 2008 година, во манастирот Свети Пантелејмон во Скопје. Нејзината екселенција д-р Џилијан Миловановиќ, амбасадорката на САД во Македонија , им честиташе на дипломираните студенти со краток говор.

IMG_9952