Мартин Најдов (Јужноафриканска Република) 

“УАКС ми даде феноменална можност да студирам и ме научи како да ја започнам мојата професионална кариера. Уживам во студирањето и учењето нови работи и го препорачувам УАКС на сите идни студенти”.

Улша Венугопал (Индија) 

“Прекрасно искуство. Мило ми е што ја имав оваа можност. УАКС е супер бидејќи има пријателска атмосфера, одлични професори и студенти од различни земји!”

Стефани Јордановска (Белгија) 
“Одлучив да студирам на УАКС заради меѓународните акредитации. Тука, пристапот кон студентите е одличен. Ми се допаѓа универзитетот заради искусните професори, нивната експертиза и достапност до студентите. Силно верувам дека со тоа што студирам тука ќе ги зајакнам моите вештини и способности. Среќна сум што студирам на УАКС”.

Алесандра Леновски (САД) 
“Дојдов да студирам на УАКС затоа што знаев дека ќе се унапредам како личност, а не само како студент преку учење”.

Гунтун Окајгун (Турција)

“Го одбрав УАКС затоа што имам можност да студирам на англиски јазик и да ги префрлам кредитите на универзитети во Европа и САД”.

Карлос Кастел (Шпанија) 
“Како студент на размена, го одбрав УАКС бидејќи нуди меѓународно акредитирана и призната диплома”.