ИТ практикантска работа во ОКТА
|

ИТ практикантска работа во ОКТА

СООПШТЕНИЕ ОКТА објавува конкурс за практикантска работа во соработка со Универзитет Американ Колеџ Скопје Услови за аплицирање: 1. Студентот да биде во завршна година на студии од прв циклус или студент од втор циклус студии. 2. Студентот да биде од некои од следниве смерови: Софтверско инженерство; Компјутерски мрежи; Управување со информациски системи. 3. Студентот да…

Можности за УАКС студенти, отворени нови работни позиции во PwC
|

Можности за УАКС студенти, отворени нови работни позиции во PwC

Драги студенти и алумни, Нови работни позиции во PwC. Огласите може да ги видите на следните линкови :     Actuarial Services Associate  Actuarial Services Expert Дополнително и на социјалните медиуми на PWC. Facebook – LINK LinkedIn – LINK Twitter –  LINK Instagram – LINK

Swiss Advertising Agency “DIGICUBE” is looking for WordPress Developer
|

Swiss Advertising Agency “DIGICUBE” is looking for WordPress Developer

If you want to make a meaningful transition to new career with a leading Swiss Advertising Agency, your dream job opportunity is here! We are looking for an experienced developer to join our team as WordPress Developer. You will work for our client Maxomedia AG (headquartered in Bern), a leading Swiss Advertising Agency and most…

Sales & Marketing Assistant Internship at STORNEST

Sales & Marketing Assistant Internship at STORNEST

STORNEST is a Dubai-based startup with an office in Skopje that provides a unique service (digital legacy planning tool) designed to share to your loved information that you keep private while you are alive, in case something happens to you. Our mission is to provide peace of mind for our clients now, and for their…

Вебинар за пракса и вработување во British American Tobacco

Вебинар за пракса и вработување во British American Tobacco

Почитувани студенти, УАКС Алумни Утре 4 Јуни 2020 година, во 14.00 часот, вклучете се на Вебинар за пракса, развој на кариера и вработување во British American Tobacco. Овој вебинар е наменет за Вас, а претставници од компанијата British American Tobacco ќе Ви ги презентираат сите можности кои ги нудат за пракса и вработување! Ве очекуваме утре…

3 месечна пракса за Бизнис аналитичари – ИТ Лабс
|

3 месечна пракса за Бизнис аналитичари – ИТ Лабс

Драги студенти, Компанијата ИТ Лабс има отворен повик за 3 месечна пракса за Бизнис аналитичари/ Business Analysts со можност за вработување. Праксата, ќе се одвива  целосно онлајн, а повикот e отворен до крајот на месец мај. Во текот на тримесечниот тренинг, практиканите ќе работат во тим заедно  и ги поминат сите фази на развој на софтверско решение….

GRADUATE PROGRAMME | ENDAVA
|

GRADUATE PROGRAMME | ENDAVA

Start your journey towards a successful career in Endava by taking part in our Graduates Programme. You will have the opportunity to develop your technical knowledge, but also your soft skills while enjoying a full-time position in the company. The Graduate Programme in Skopje features job opportunities in Software Development, Applications Management and Software Testing…

Пракса за студенти од Правен Факултет

Пракса за студенти од Правен Факултет

Почитувани студенти од Факултетот за Правни науки, Македонското здружение на млади правници објави повик за вклучување во практикантска програма за млади правници, која ќе се спроведува во периодот од април до јуни 2020 година, во Скопје, Битола, Прилеп, Охрид, Струмица, Куманово и Тетово.  Програмата се спроведува во соработка со судовите во Република Северна Македонија, Народниот правобранител,…