UACS Career Day 2022
|

UACS Career Day 2022

UACS Career Day allows you to sit face to face with prominent professionals from all fields and facilitate your choice of employment. Students who attend the UACS Career Day will receive a brief introduction to Macedonian career culture, the diversity of career paths and market trends. This event is an ideal opportunity which significantly contributes…

ALDA – Project Developer, Skopje Office

ALDA – Project Developer, Skopje Office

The team of ALDA Skopje is looking for another colleague, that will support the Programs and Development Department of ALDA, in achieving ALDA’s objectives and priorities. Among the main tasks: Project development: project drafting, preparation of the application package (concepts, applications forms, budgets, log frame), partnership building activities, Fundraising: research for grant opportunities, periodical checks…

Training Program – Digital skills for civic engagement

Training Program – Digital skills for civic engagement

Драги УАКС студенти, Центарот за социјални иновации БЛИНК 42-21, објавува повик за тренинг – програма на која можат да се пријават студентите од Универзитет Американ Колеџ Скопје. Програмата е организирана во соработка со Македонско американската алумни асоцијација (МААА) и DCN глобалната мрежа. Онлајн тренинг – програма е поделена во пет модули: Модул 1: Дигитален активизам и медиуми; Модул 2: Развој на…

ЖИКОЛ објавува повик за практична работа за студентите од сите Факултетски единици при УАКС

ЖИКОЛ објавува повик за практична работа за студентите од сите Факултетски единици при УАКС

ЖИКОЛ објавува повик за практична работа за студентите од сите Факултетски единици при УАКС. Главна вредност на нашата организација е тимот кој што е составен од професионални и морални луѓе, технички припремени на високо ниво, и избалансиран спој на искусни со млади, амбициозни и енергични инженери, дизајнери, економисти, правници итн. Ова ни даде можност да…

Пракса во Империал Тобако ТКС а.д. Скопје

Пракса во Империал Тобако ТКС а.д. Скопје

Империал Тобако ТКС а.д. Скопје Ви нуди вистински предизвик – практична работа во компанија – лидер на пазарот Империал Тобако ТКС а.д. Скопје е дел од Империал Бренд Групацијата, една од светските водечки мултинационални компании со продажба во над 130 земји во светот. Во насока на интензивирање на поддршката на младите кадри во процесот на студирањето…

New open positions at the SCHOOL OF COMPUTER SCIENCE AND INFORMATION TECHNOLOGY
|

New open positions at the SCHOOL OF COMPUTER SCIENCE AND INFORMATION TECHNOLOGY

UACS Job Openings We have open positions at the SCHOOL OF COMPUTER SCIENCE AND INFORMATION TECHNOLOGY – Join our team! University American College Skopje is an institution for higher education that combines the best of American and European educational standards. It was founded with the understanding that all people are created equal and enriched by…

New open positions at School of Business Economics and Management at University American College Skopje

New open positions at School of Business Economics and Management at University American College Skopje

UACS IS LOOKING FOR NEW FACULTY MEMBERS! >JOIN OUR TEAM< *New open positions at School of Business Economics and Management at University American College Skopje* UACS is an institution for higher education that combines the best of American and European educational standards. It was founded with the understanding that all people are created equal and…

Оглас за вработување во Народна банка на Република Северна Македонија

Оглас за вработување во Народна банка на Република Северна Македонија

Почитувани студенти, Во прилог ви го доставуваме линкот од Огласот за вработување во Народната банка на Република Северна Македонија на неопределено време, и ве замолуваме да го споделите на вашите огласни мрежи. https://www.nbrm.mk/vrabotuvanje-vo-narodnata-banka-1.nspx Огласот е објавен и во дневните весници „Коха“ и „Слободен печат“, во нивните изданија од  (петок 10 декември 2021 година). Огласот е за вработување…