News

Jun
27

Platform space | Предавање на Проф. Харалд Трап во рамките на Летната школа за Архитектура во Охрид

Локација: Мала сцена, НУ Центар за култура „Григор Прличев”- ОхридДатум и време: 29ти Јуни, Сабота во 19:00 часот Универзитет Американ Колеџ Скопје – Факултет за Архитектура и Дизајн Ве покануваат на предавање и разговор со професор Харалд Трап, социолог и архитект од Виена, Австрија. Предавањето ќе се одржи во Сабота, 29ти Јуни во 19:00 часот […]

By Dimce Micevski | News
DETAIL
Jun
27

Промоција на книгата „Дипломатски протокол, етикеција и кореспонденција“ од амбасадорот доц. д-р Данчо Марковски

Денеска, Универзитетот Американ колеџ Скопје (УАКС), во соработка со Министерството за надворешни работи и Дипломатскиот Клуб – Скопје ја организираа промоцијата на книгата „Дипломатски протокол, етикеција и кореспонденција“ од амбасадорот доц. д-р Данчо Марковски. Промоцијата се одржа во амфитеатарот на Министерството за надворешни работи. Промотори беа проф. д-р Иван Додовски, декан на Факултетот за политички […]

By Dimce Micevski | News
DETAIL
Jun
27

SBEM International Teaching Week 2019/20

UACS School of Business Economics and Management (SBEM) welcomes academics from around the world. A week of lectures held by academics from other countries with the objective to offer students an international learning opportunity. The School of Business Economics and Management (SBEM) presents the first edition of its “International Week” event, “Multicultural understanding – Are you ready for […]

By Dimce Micevski | News
DETAIL
Jun
24

How to develop an innovation driven society

Prof. Dr. Snezhana Hristova, the Dean of the School of Business Economics and Management was presenting about “How to develop an innovation driven society” at the Swedish Institute in Stockholm Sweden. She was one of the participants in the SI Innovation Leaders (SIIL) leadership programme. The aim of SIIL is to contribute to the innovation […]

By Dimce Micevski | News
DETAIL
Jun
21

UACS meeting with Virginia Tech – Pumplin College of Business, USA

The faculty from the School of Business Economics and management (SBEM) at University American College Skopje, held a meeting with the Director for International Programs, ms. Svetlana Filiatreau from Virginia Tech – Pumplin College of Business, USA. This working meeting would result in international cooperation in the future. Virginia Tech is a comprehensive, public, land grant university […]

By Dimce Micevski | News
DETAIL
Jun
20

UACS paper at University of Barcelona

Assistants from UACS presented their paper “Student Perceptions and Preferences Concerning the Use of Case Studies in the Business and Business Communication Classroom” at the University of Barcelona. The paper will be published in the IAI Barcelona Conference Proceedings 2019.

By Dimce Micevski | News
DETAIL
Jun
19

“Platform tourisim: The Ohrid Archipelago” / 7ма Меѓународна Летна школа за Архитектура, Охрид / УАКС

7-та Меѓународна летна школа за архитектура и дизајн во организација на Факултетот за Архитектура и Дизајн при Универзитет Американ Колеџ Скопје и НУ Завод за заштита на спомениците на културата и Музеј Охрид, ќе се одржи во период од 28 јуни до 6 јули во Охрид.Темата на овогодинешната школа е дефинирана со насловот “Platform tourisim: […]

By Dimce Micevski | News
DETAIL
Jun
17

Тестирање за 12-те стипендии на Универзитет Американ Колеџ Скопје

Денес и во наредните денови ќе се одржат тестирањата за 12-те стипендии во просториите на Универзитет Американ Колеџ Скопје во следниве термини: -Тестирањето за Факултет за деловна економија и организациони науки (македонски и англиски јазик) ќе се одржи на 17.06.2019 година, со почеток во 11:00 часот. – Тестирањето за Факултет за правни науки ќе се […]

By Dimce Micevski | News
DETAIL
Page 1 of 2812345...1020...Last »

info@uacs.edu.mk
+389 2 246 3156
Boulevard III Makedonska Brigada 60, 1000 Skopje

UNDERGRADUATE PROGRAMS

  • School of Business Economics and Management
  • school of Architecture and Design
  • School of Computer Science and Technology
  • School of Foreign Languages
  • School of Law
  • School of Political Science and Psychology
TOP