Оглас за вработување во Народна банка на Република Северна Македонија
|

Оглас за вработување во Народна банка на Република Северна Македонија

  Народната банка на Република Северна Македонија, денеска (30 јуни 2023 година-петок), во дневните весници „Коха“ и „Слободен печат“, објави оглас за вработување на 4 извршители на определено време во траење од 1 година, и тоа:   1 извршител на работното место „помлад организатор“ во Отсекот за подготовка и спроведување на постапките за јавни набавки во Дирекцијата за јавни набавки; 1 извршител на работното…

Отворена покана за  практиканство во Триглав пензиско друштво АД Скопје
|

Отворена покана за практиканство во Триглав пензиско друштво АД Скопје

Триглав пензиско друштво АД Скопје упатува отворена покана за  практиканство за сите заинтересирани студенти на УАКС.   Практичниот ангажман опфаќа: запознавање со основите и проширување на знаењето за пазарот капитално финансирано пензиско осигурување; запознавање со процесите на администрирање и управување со сметките на клиентите на друштвото; употреба и промоција на дигиталните алатки во продажните практики…

ИТ практикантска работа во ОКТА
|

ИТ практикантска работа во ОКТА

СООПШТЕНИЕ ОКТА објавува конкурс за практикантска работа во соработка со Универзитет Американ Колеџ Скопје Услови за аплицирање: 1. Студентот да биде во завршна година на студии од прв циклус или студент од втор циклус студии. 2. Студентот да биде од некои од следниве смерови: Софтверско инженерство; Компјутерски мрежи; Управување со информациски системи. 3. Студентот да…

Можности за УАКС студенти, отворени нови работни позиции во PwC
|

Можности за УАКС студенти, отворени нови работни позиции во PwC

Драги студенти и алумни, Нови работни позиции во PwC. Огласите може да ги видите на следните линкови :     Actuarial Services Associate  Actuarial Services Expert Дополнително и на социјалните медиуми на PWC. Facebook – LINK LinkedIn – LINK Twitter –  LINK Instagram – LINK

Swiss Advertising Agency “DIGICUBE” is looking for WordPress Developer
|

Swiss Advertising Agency “DIGICUBE” is looking for WordPress Developer

If you want to make a meaningful transition to new career with a leading Swiss Advertising Agency, your dream job opportunity is here! We are looking for an experienced developer to join our team as WordPress Developer. You will work for our client Maxomedia AG (headquartered in Bern), a leading Swiss Advertising Agency and most…

3 месечна пракса за Бизнис аналитичари – ИТ Лабс
|

3 месечна пракса за Бизнис аналитичари – ИТ Лабс

Драги студенти, Компанијата ИТ Лабс има отворен повик за 3 месечна пракса за Бизнис аналитичари/ Business Analysts со можност за вработување. Праксата, ќе се одвива  целосно онлајн, а повикот e отворен до крајот на месец мај. Во текот на тримесечниот тренинг, практиканите ќе работат во тим заедно  и ги поминат сите фази на развој на софтверско решение….

GRADUATE PROGRAMME | ENDAVA
|

GRADUATE PROGRAMME | ENDAVA

Start your journey towards a successful career in Endava by taking part in our Graduates Programme. You will have the opportunity to develop your technical knowledge, but also your soft skills while enjoying a full-time position in the company. The Graduate Programme in Skopje features job opportunities in Software Development, Applications Management and Software Testing…