Почитувани студенти на УАКС,

На линкот подолу можете да пристапите до академскиот календар за 2023/2024 година.

Академски Календар 2023/2024

Табела на оценување

Percent % Letter

Grade

Macedonian

Equal Grade

GPA Credits Quality

Points

Total

Quality Pts

96-100 A Одлично 93-100  

10

4,00 6-8 (6/8)*4.0 24/32
90-95 A Одлично 3,67 6-8 (6/8)*3.67 22/29.3
87-89 B + Многу Добро 85-92 9 3,33 6-8 (6/8)*3.33 20/26.6
83-86 B Многу Добро 3,00 6-8 (6/8)*3.0 18/24
80-82 B Добро 77-84 8 2,67 6-8 (6/8)*2.67 16/21.3
77-79 C + Добро 2,33 6-8 (6/8)*2.33 14/18.6
73-76 C Доволно 69-76 7 2,00 6-8 (6/8)*2.0 12/16
70-72 C Доволно 1,67 6-8 (6/8)*1.67 10/13.3
67-69 D + Положено 60-68 6 1,33 6-8 (6/8)*1.33 8/10.6
63-66 D Положено 1,00 6-8 (6/8)*1.0 6/8
60-62 D Положено 0,67 6-8 (6/8)*0.67 4/5.3
 
0-60 F Недоволно 0-59 5 0,00 6-8 (6/8)*0.00 0/0

Со почит,

Универзитет Американ Колеџ СкопјеСо почит,