|

КОНЕЧЕН СПИСОК НА ДОБИТНИЦИ НА МБА СТИПЕНДИИ ЗА АКАДЕМСКАТА 2021/2022 ГОДИНА

Известување од УАКС Фондација за конечен список на добитници на стипендии согласно објавениот конкурс за доделување три целосни стипендии за студиската програма МБА, од постдипломски студии во академската 2021/2022 година на Универзитет Американ Колеџ Скопје.

Согласно сите критериуми за бодување (просечен успех, мотивациско писмо, тестирање/есеј, интервју, финансиски услови) од Конкурсот, конечниот список на добитници на МБА стипендии за постдипломски студии за Академската 2021/2022 е следниот:

Ранг Листа Име и презиме Финални Бодови
1 Емилија Пирганоска 95
2 Ивана Станоеска 78
3 Моника Ризовска 77
4 Сања Трифуновска 72
5 Ѓоко Поцков 65
6 Екатерина Петреска 61
7 Виолета Рендевска 26


Приговорите за резултатите може да се достават онлајн на networking@uacs.edu.mk најдоцна до 19.12.2021.

Добитниците на стипендии до 22.12.2021 треба да потпишат Договор за стипендирање. Во случај да не се изврши упис во предвидениот рок, стипендијата ја добива следниот кандидат од конечниот список.
Стипендија добиваат првите 3 кандидати од конечниот список, додека пак за останатите учесници се доделуваат 30% попуст на школарината за упис до 31.01.2022 за постдипломски студии во академската 2021/2022 година.

*Обврски на добитникот на стипендија

Висината на стипендијата соодветствува со школарината за студиската програма. Корисниците на стипендија се обврзани да одржат просек од 3.67 GPA (Аи да бидат учесници во тековните активности на УАКС. Доколку кандидатот не го оствари потребниот просек, го губи правото на стипендија.

Со почит,

УАКС Фондација

Similar Posts