Студентите на Меѓународната висока школа за архитектура и дизајн го посетија Тетово и фабриката Кнауф – Радика

На 9 ноември 2017 година, студентите од Меѓународна висока школа за архитектура и дизајн при Универзитет Американ Колеџ Скопје имаа можност да ги посетаат Шарената џамија во градот Тетово и локалните архитектонски зданија. Потоа, тие имаа можност да ги посетат кристалната јама и фабриката на Кнауф – Радика АД, како и да се запознаат со процесот на производство на градежни материјали и нивната употреба во различни конструктивни системи.

Similar Posts