|

КОНЕЧЕН СПИСОК НА ДОБИТНИЦИ НА 6 СТИПЕНДИИ ЗА ПРВ ЦИКЛУС НА СТУДИИ ЗА АКАДЕМСКА 2022/2023 ГОДИНА

Известување од УАКС Фондација за конечен список на кандидати добитници на 6 стипендии согласно објавен конкурс за доделување шест целосни стипендии за прв циклус студии за студенти во прва година во академската 2022/2023 година на Универзитет Американ Колеџ Скопје.

Согласно критериумите за бодување од Конкурсот и постигнатите резултати добитници на 6 стипендии за прв циклус студии за aкадемската 2022/2023 година се следните:

Добитник на стипендија Бодови
1. Ивана Тасевска 95,60
2. Каја Трајковска 93,40
3. Елена Попоска 92,20
4. Бојана Томашевска 92,00
5. Тијана Тасевска 89,70
6. Изабела Миткова 89,40
7. Никола Марковски 89,00
8. Александра Иванова 88,10
9. Карина Митрева 87,30
10. Адем Адили 87,10
11. Викторија Стаменова 85,40
12. Теодора Петковска 85,10
13. Ивана Пилева 84,90
14. Миа Дурдубаковска 83,40
15. Стефанија Иванова 83,20
16. Љупчо Зенделов 82,90
17. Лука Крстев 82,40
18. Ѓурѓица Младеновска 81,90
19. Мјелма Халити 70,20
20. Миа Здравковиќ 67,40
21. Мартина Поп-Арсова 62,90

Стипендија добиваат првите 5 кандидати од конечниот список.

Стипендијата „Вено Пачовски“ се доделува на прворангираниот кандидат што аплицирал за програмите од ФКТИ.

Добитник на ФКТИ стипендија Бодови
Ангела Крстевска 66,60
Ана Папалазова 65,70
Филип Гаврилоски 65,32
Ники Раманчев 60,23
Стефан Милков 29,00

Добитниците на стипендии треба да потпишат Договор за стипендирање во рок од 7 дена по објавувањето на списокот. Во случај да не се изврши упис во предвидениот рок, стипендијата ја добива следниот кандидат на конечниот список.

Висината на стипендијата соодветствува со школарината за студиската програма и важи во текот на целиот период на студирање на прв циклус студии. Корисниците на стипендија се обврзани да одржат просек во тековната студиска година од 3.67 GPA (А-), да учествуваат во најмалку два општествено одговорни настани на УАКС и да бидат дел од Клубот на тутори. Доколку студентот не го оствари потребниот просек, го губи правото на стипендија

Приговорите ќе може да се достават до Универзитетот до 29.06.2022 година.

Со почит,
УАКС Фондација

Similar Posts